Czech-Slovak-Mission-Logos-17-C-header

Volba sloužit misii

Lane-dress

Pokud hledáte společenství, sounáležitost a podporu, přijďte se setkat s členy Církve Ježíše Krista.

Dokonalost není potřeba, jen trpělivost.

Volejbal s misionáři

Volba sloužit misi

Když bylo mojí mámě 15, potřebovala s kamarádkami další dva lidi do svého volejbalového týmu. Léto bylo v Hradci Králové horké. U pískovny přitom procházeli dva mladíci oblečení v bílých košilích a kravatách. „Ahoj! Hrajete volejbal?“

Rychle si sundali boty a hráli si s nimi. Dva kluci z Ameriky, kteří mluvili lámanou češtinou, ale byli docela v pohodě. Moje máma se s nimi brzy stala dobrými přáteli, stýkala se, hrála s nimi a pomáhala jim s češtinou. Až mnohem později zjistila, že jsou misionáři Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Věřili ve znovuzřízenou pravdu a v to, že Bůh dnes povolal žijícího proroka.

Moje mamka byla zvědavá, co přivede dva chlapy k tomu, aby přijeli až do České republiky, a zjistila, že prostá krása evangelia je pravdivá.

O několik let později jsem měla stejnou možnost zvolit si službu na misii. Když jsem přemýšlela o všech způsobech, jak byl můj život požehnán evangeliem, rozhodnutí bylo jednoduché. Jistě že bych šla.

Studying the Book of Mormon
Missionaries in Prague
Missionaries at a zone conference

Obnovené pravdy

Znovuzřízené pravdy evangelia Ježíše Krista nalezené v Bibli a Knize Mormonově se nepodobají ničemu, co jsem kdy studovala. Nic se nevyrovná v míru, velikosti nebo jednoduchosti. Je to krásně jednoduché a jednoduše krásné. Je to skutečně Kristova pravá církev, obnovená ve své nejčistší podobě.

Někteří lidé se mě budou ptát, proč jsem členkou „americké církve“. Nejsem. Přestože znovuzřízení začalo v New Yorku, evangelium Ježíše Krista není omezeno na jednu zemi nebo národ.

V Janovi 10 Ježíš prohlašuje: „Já jsem dobrý pastýř a znám své ovce… a svůj život pokládám za ovce. A jiné ovce mám, kteréž nejsou z tohoto ovčince. I ty musím přivésti, a uslyší hlas můj; a bude jeden ovčinec a jeden pastýř“ (kurzívou přidáno). Toto je v souladu s učením z Knihy Mormonovy; „Mám další ovce, které nejsou z tohoto ovčince; i ty musím přivésti, a uslyší hlas můj; a bude jedno ovčince a jeden pastýř“ (3. Nefi 15:21)

Matouš 28:19 prohlašuje: „Jděte tedy, učte všechny národy, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého“ (kurzívou přidáno).

Kristus jasně říká, že Jeho evangelium a Jeho učení jsou pro každého. I když někteří si mohou všimnout, že ve Spojených státech je více sborových domů, neznamená to, že Bůh své děti v Evropě miluje méně. Spíše je to svědectví o tom, jak moc nám důvěřuje. Členy na Slovensku, v České republice, na Ukrajině, ve Švédsku a Rumunsku je možná těžší vybrat v davu, ale jejich svědectví jsou silná a kráčí v pravdě. Přijďte se podívat do našich sborových domů, projděte se po zahrady našich chrámů.

Jen máloco předčí nadšení a radost, kterou cítím, když vejdu do budovy označené „Církev Ježíše Krista“. Vím, že uvidím přátele, kteří jsou více jako rodina, lidi, kteří ve svých životech zaměřují Ježíše Krista. Pokud hledáte společenství, sounáležitost a podporu, přijďte se setkat s členy Církve Ježíše Krista. Dokonalost není potřeba, jen trpělivost.

 

Odpovědi na vaše otázky

Ty, které Ježíš učil v Jeruzalémě, Galileji a Betanii, byly jen začátkem. Ty, které misionáři vyučují na Kladně, v Spišské Nové Vsi a Uherském Hradišti, jsou pokračováním Kristova odkazu a pozváním učit všechny Jeho ovečky a učit celé Jeho evangeliu.

Jako misionáři jsme tu, abychom odpovídali na otázky, učili o Kristu a pomáhali vám budovat duchovní soběstačnost. Byli jsme povoláni Božím žijícím prorokem, abychom sloužili ve vašich komunitách. Přineste znalosti, které máte, a rozšiřte je. Vím, že Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů je ta pravá, znovuzřízená církev, kterou založil Ježíš Kristus, když byl na zemi. Vyzývám vás, abyste našli misionáře ve vaší oblasti a dozvěděli se, co si Bůh přeje, abyste slyšeli.

Jesus Christ taught many things during His time on earth, the greatest of which was love.

Meet the missionaries and learn more.

Share:

ZLane
en_USEnglish

Another Testament of Christ

Get Your Free Book of Mormon

Find your own path to God through the Book of Mormon.

Holy Scripture does not end with the Bible. Get your free copy today.

We will reply within 24 hours to setup delivery of the Book of Mormon.

Contact Form For Free Book of Mormon

Name(Required)
Language(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.